GELİN TANIŞ OLALIM - ETWINNING PROJE SAYFAMIZ

Proje Koordinatör Öğretmeni: Halil SAYILIR- Bilişim Teknolojileri

Yunus Emre ve Türkçe'nin, Türk kültürünün zenginlikleri üzerine bir dizi ortak çalışmalardan oluşacak üç aylık bir projedir. Projemiz Yunus Emre'nin şiirlerini okuyup anlamaya çalışan tüm yaş grupları ve ülkeler içindir. Yunus Emre şiirlerinden resimlere, sloganlara ve karikatürlere gibi şiirlerin farklı açılardan ve kültürlerden yorumlanması esastır. Bu proje ile Yunus Emre'nin daha iyi anlaşılması, sevdirilmesi, hakkında farkındalık oluşturulması, Türkçe'nin zenginliğinin örneklerinin verilmesi, kültürler arası işbirliği yapılması yorumlama ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje Padlet Sayfamız için TIKLAYINIZ

Projemizin Facebook  Sayfası İçin TIKLAYINIZ.

Projemizin Web Sitesi İçin TIKLAYINIZ.

Bu sayfamızda Projemiz kapsamında düzenli olarak yapılan etkinlikler paylaşılmaktadır.

Gelin Tanış Olalım Projesi Sanal Sergisi  Projemizin San Sergisine Ulaşmak için TIKLAYINIZ:
 Gelin Tanış Olalım Projemizin Final Raporu    Projemizin Final Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.
  04-11-2021

Gelin Tanış Olalım Proje Final Videomuz

E Twinning Günü

9 Mayıs Etwinning günü dolayısıyla öğrencilerimiz günün anlam ve önemine uygun  olacak şekilde ortak bir afiş tasarımı yaptılar. Öğrencilerimiz çalışma aracı olarak Canva web 2.0 aracını kullandılar.

23-05-2021

Türk Dil Bayramı Etkinliğimiz

3 Mayıs Türk Dil Bayramımız Kutlu Olsun

Yunus Emrenin Bize Öğütleri

HALİL SAYILIR-ŞEHİT HASAN SUBAŞI KÜRKÇÜYURT ORTAOKULU
Ortak ürün olarak planlanan etkinlikte öğrencilerimiz kendileri için Yunus Emre isminin ne ifade ettiklerini belirttiler. Etkinlik sonunda öğrencilerimizin çok mutlu olduklarını gözlemlendi. Bu tarz etkinliklerin olması yönünde taleplerini ilettiler

Yunus Emrenin Bize Öğütleri İSİMLİ ETKİNLİĞİMİZE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İLİM İLİM BİLMEKTİR HİKAYE OLSAYDI ...

HALİL SAYILIR-ŞEHİT HASAN SUBAŞI KÜRKÇÜYURT ORTAOKULU
Öğrencilerimiz Yunus Emre'nin en bilinen şiirlerinden olan ilim ilim bilmektir şiiri hikaye olsaydı dediler ve istasyon tekniği yaparak birbirlerinin yarım bıraktıkları hikayeyi devam ettirdiler ve resimler çizdiler ortaya çok güzel bir ekip işi çıktı.

İLİM İLİM BİLMEKTİR HİKAYE OLSAYDI ... İSİMLİ OURBOOX WEB 2.0 ARACI İLE OLUŞTURULMUŞ İÇERİĞE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yunus Emre Sözlüğümüzü Oluşturduk

Öğrencilerimiz Yunus Emre'nin Şiirlerini okuyarak bilmedikleri kelimelerin altını çizip anlamlarını uldular daha sonra ise genially web2.0 aracında çok güzel bir dijital sözlük oluşturdular.

genially web2.0 aracında oluşturduğumuz içeriğe ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yunus Emre'yi Tanıyorum Etkinliğimizi Öğrencilerimiz NoteApp web2.0 Aracına Yazdılar

NOTEAPP WEB 2.0 ARACINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ŞEHİRLERİMİZ ETKİNLİĞİ-wakelet aracı

BİZ DE SİVAS EKİBİ OLARAK ZONGULDAK'IN DEVREK İLÇESİNİ TANITTIK

WAKELET WEB2.0 ARACINDAKİ SUNDUĞUMUZ İÇERİĞİMİZE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Proje Ekibimiz

25-04-2021

Yapılan oylamanın ardından birinci seçilen afiş ve logoyu tasarlayan öğrencilerimizi tebrik ederiz

25-04-202125-04-2021

23 Nisan 2021 tarihli webinarımız

Nisan ayı etkinliklerimizin daha verimli geçmesini sağlamak amacıyla süreç planlaması ve görev dağılımlarımızı yaptık.

25-04-2021

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROJE ORTAK ÜRÜNÜMÜZ

Bu önemli günde kültürümüzde çocuk sevgisi ile ilgili atasözü ve hadislerimizden yola çıkarak tüm proje ortağı okullarımızın katkı sağladığı çalışmamız.
Tüm Çocuklarımızın Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Projemiz Şehir Tanıtma etkinliği kapsamında Zonguldak ilinin Devrek İlçesinin tanıtımı yapıldı. Etkinlik sürecince öğrencilerimiz Canva web2 aracının kullanımını tercih ettiler.

Öğrencilerimiz Yunus Emre yılı kapsamında Türkçesi varken doğrusu varken panosu düzenlediler.

projemiz kapsamında

öğrencilerimizin canva

web2 aracı ile tasarladıkları l

proje logomuz